Workshops

                

Tweedaagse workshop “Samen op jacht” door Sofie Callens (www.hondersteboven.be

Veel honden zijn van nature gemaakt om te jagen. Denk maar aan jachthonden zoals de labrador, retriever, vizsla, pointer, maar ook de cocker spaniel, springer spaniel, weimaraner, setter, … . Opdat de hond zijn energie op instinctieve wijze kwijt kan, kun je kiezen om samen met hem op een positieve manier aan de slag te gaan tijdens een jachtworkshop.

Maar ook niet-jachthonden zijn gebaat bij het jachtspel. Gedragsproblemen in de vorm van najagen, staartjagen, opspringen, hyperactief en ongecontroleerd gedrag vinden een gezonde uitlaatklep wanneer een hond op een actieve en gecontroleerde wijze zijn ding kan doen in de wijde natuur. Tijdens deze tweedaagse workshop ga je samen met je hond aan de slag met de basisprincipes en oefeningen van de jacht. Er wordt gewerkt met dummies (nepwild), die zonder druk op een speelse wijze aan je hond worden geïntroduceerd.

Op een positieve en ontspannen manier worden stap voor stap o.a. volgende zaken aangeleerd en ingeoefend: stoppen en komen op fluitsignaal, apporteren, richtingen en rustig wandelen aan de leiband.

Heb je eerder al een workshop rond positieve jachttraining gevolgd? Super en zeker geen probleem! Dan kun je de aangeleerde oefeningen verder uitbouwen en ontdek je vervolgens meer en nieuwe uitdagingen.

 

Data: donderdag 24 mei en vrijdag 25 mei 2018, telkens van 9u30 tot 16u30 – er zijn nog 2 plaatsen vrij

Locatie: Heuvelstraat 2, 3560 Lummen

Kostprijs: € 250 (combinatie baasje-hond)

Inschrijven via e-mail naar info@laurabangels.be of een berichtje naar 0498 79 24 71.