Laura Bangels

Gedragscentrum voor honden

Nooit te oud om bij te leren!

Wil jij ook meer te weten komen over hoe je hond denkt, leert, zich voelt en hoe jij hem zo gezond mogelijk kan houden? 

Hou dan zeker deze pagina in de gaten voor de lezingen en workshops, georganiseerd door Laura Bangels, gedragscentrum voor honden en/of Canifit.

 

Aanbod

Hondentaal, Onze Taal

Speed & Motivation

De sporthond gezond houden

Word gedragstherapeut van je eigen hond!

Focus & Self Control

Stretchings: the do’s & dont’s

 

Word gedragstherapeut van je eigen hond!

Wil jij ook meer te weten komen over hoe je hond denkt, leert, zich voelt en wat hij je probeert te vertellen? En over hoe je ongewenst gedrag kunt veranderen?
Dan nodig ik je graag uit op de lezingenreeks “Wat een hondenleven?!” over de (be)leefwereld van de hond. Hierin worden de nodige uitleg en praktische tools aangereikt om je hond beter te begrijpen.

Je krijgt meer inzicht in de leefwereld van je hond, en hoe hij zijn omgeving ervaart. En dat is alvast een belangrijke start voor een goede, duurzame en betrouwbare band met je viervoeter!

Lezing 1 "Weet jij hoe ik leer?"

Over wat, waarom en hoe je hond leert

Dat honden slimme dieren zijn, hoeven we je wellicht niet te vertellen. Maar hoe leren ze precies? Hoe kun je hen duidelijk maken wat wel en niet mag? Welke aanpak hanteer je best om je hond commando’s aan te leren? En op welke manieren kun je een hond trainen? Tijdens deze lezing krijg je de nodige achtergrondinfo om je hond op een aangename, bewuste en leuke manier dingen aan te leren die je als eigenaar waardevol en nuttig vindt.

Lezing 2 "Baasje, snap je me?"

Over de taal van je hond

In deze boeiende lezing ontdek je hoe honden communiceren met hun stem, maar ook hun lichaam. Is een kwispelende hond altijd blij? En een grommende hond altijd boos? En wat doe je als een hond gromt, hapt of bijt? Via duidelijk foto- en beeldmateriaal leer je subtiele stress- of kalmeringssignalen bij de hond te herkennen, en je leert hoe je daarop kunt inspelen.

Lezing 3 "(F)oei, ik groei..."

Over het opgroeien van je hond

Je schattige pup groeit al snel op tot een ondeugende puber, die alles wat hij heeft geleerd, plots niet meer kent?! Of zijn de hormonen plots baas? En wat met je trouwe viervoeter op leeftijd voor wie het stilaan wat moeizamer gaat? Deze lezing geeft je een overzicht van het ontwikkelingsproces van de hond. We gaan dieper in op welk gedrag voor de verschillende groeifasen typerend is, en hoe je alles in goede banen kunt leiden.

Lezing 4 "Zie jij wat ik voel?"

Over de emoties van je hond

Honden beleven de wereld anders dan mensen. Maar net als wij hebben ze ook gevoelens. Welke emoties hebben honden? Hoe uiten honden die emoties? En hoe beïnvloeden ze hun gedrag, ervaringen en welzijn? Tijdens deze lezing ervaar je hoe het voelt om hond te zijn, leer je de verschillende emoties herkennen en hoe je er best op kunt reageren. Zowel theorie als voorbeelden uit de praktijk nemen je mee naar de beleefwereld van je hond.

Lezing 5 "Als het even misloopt..."

Over (on)gewenst gedrag en probleemgedrag van je hond

Voorkomen is beter dan genezen. Maar wat als het ondanks alle goede bedoelingen toch even misloopt? Wat zijn de oorzaken van ongewenst gedrag en gedragsproblemen? Hoe ga je ermee om en wat kun je doen? En vooral: hoe kun je het verbeteren? Deze lezing neemt je stap voor stap mee doorheen verschillende probleemsituaties en een reeks voorbeelden, die op een positieve en oplossingsgerichte wijze worden geanalyseerd en toegelicht.

Kostprijs

1 lezing

€30 Incl. BTW

 

5 lezingen

€145 Incl. BTW

Zodra de nieuwe data bekend zijn, worden deze op de pagina gepubliceerd. Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Inschrijven

7 + 12 =

In samenwerking met